Cum Sa Faci Lumanari Parfumate

Invata cum poti face lumanari parfumate cu uleiuri esentiale
Cum Sa Faci Lumanari Parfumate

Invata cum poti face lumanari parfumate cu uleiuri esentiale. O modalitate simpla de a face lumanari parfumate acasa, in mai putin de zece minute.

Lumanarile parfumate din magazine sunt destul de ieftine. De ce sa faci lumanari parfumate acasa ? Motivele ar fi destul de multe. Poti adauga orice ulei esential doresti pentru a avea aroma dorita. Lumanarile parfumate de la magazin miros foarte frumos expuse pe raft, dar cand ard acasa, acel miros placut nu mai este la fel de puternic. Cele de casa sunt usor de facut si foarte ieftine. Cel mai mult imi place ca le pot da orice forma, sau aspect doresc eu in functie de necesitati.

Cum Sa Faci Lumanari Parfumate

1. Materiale si Unelte

  • Recipiente de sticla pentru lumanari
  • Lumanari obisnuite pentru ceara
  • O oala pentru a topi lumanarile
  • Uleiuri esentiale
  • Decoratiuni
  • Bete de frigarui

2. Ceara Pentru Lumanari

Cea mai buna optiune ar fi ceara de albine pura. Nu toata lumea o poate obtine usor si este si destul de scumpa. In schimb poti folosi lumanari vechi, sau poti cumpara lumanari obisnuite cat mai ieftine. Daca sunt mai lungi, le poti taia in bucati la fel cum am facut si eu in tutorialul video. In functie de inaltimea recipientului de sticla pe care-l vei folosi, asigura-te ca fitilele sunt suficient de lungi pentru recipient. Eu refolosesc fitilurile de la lumanarile vechi in loc sa fac altele noi. Cantitatea de lumanari necesare pentru topit depinde de marimea si numarul lumanarilor parfumate pe care le vei realiza.

Poti folosi orice oala simpla pentru a topi lumanarile. Eu am pastrat una pe care o folosesc doar pentru asa ceva. Dupa ce am topit lumanarile, imi place sa transfer totul intr-un recipient de plastic cu care pot turna mult mai usor. Poti curata oala cu apa fiarta dupa ce ai terminat totul. Dacă vrei lumanari in diferite culori, foloseste colorant alimentar, sau creioane de ceara colorate. Eu le topesc de obicei impreuna cu lumanarile.

Scented Candles With Essential Oils

3. Uleiurile Esentiale

Alege aromele preferate. Cantitatea de ulei esential depinde de numarul de lumanari pe care doresti sa le faci. Poti experimenta putin cu cantitatea, in functie de intensitatea dorita a parfumului. Personal pentru doua lumanari ca cele din tutorial, folosesc aproximativ 5ml. Cand ceara este topita, adauga uleiurile esentiale si amesteca bine pentru a omogeniza toata compozitia.

4. Recipientele Din Sticla

Pentru recipientul din sticla poti folosi orice forma si dimensiune. Alegi ceea ce ai la dispozitie, in functie de designul finit pe care doresti sa-l ai. Cele pe care le-am folosit in tutorialul video au aproximativ 40 ml fiecare. Decoreaza recipientul cat mai placut in orice mod posibil. Tine cont de faptul ca paharul se va incinge foarte mult, deci mare atentie la acest detaliu.

Nu folosi recipiente din plastic pentru ca la un moment dat se vor topi !

Homemade Scented Candles

Toarna ceara topita amestecata cu uleiul esential in recipientul de sticla. Tine fitilul drept cu ajutorul unui betisor de frigarui. Dupa ce ati terminat, lasa-le sa se raceasca. Cand ceara s-a intarit, poti taia fitilul la dimensiunea potrivita. Decoreaza recipientul dupa cum doresti si lumanarile parfumate sunt gata. Daca poti folosi ceara de albine impreuna cu uleiurile esentiale, vei obtine lumanari parfumate nemaipomenite. Mult mai bune decât cele disponibile in magazine.

5. Tutorial Video

Pentru limba Romana, porneste subtitrarile din setarile YouTube.

Aboneaza-te pe YouTube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x