Extensii Crosetate Pentru Maneci

Extensii crosetate pentru maneci, un truc de crosetat foarte util, pentru a prelungi manecile scurte
Extensii Crosetate Pentru Maneci

Extensii crosetate pentru maneci, un truc de crosetat foarte util, pentru a prelungi manecile scurte.

Copiii cresc foarte repede la o varsta frageda. Trebuie sa le inlocuimmereu hainele. De multe ori problemele sunt de fapt usor si simplu de rezolvat. O geacă de iarna de exemplu, poate fi inca purtata, dar ramane scurtă doar la maneci. Aceasta problema este usor de remediat cu ajutorul unor extensii crosetate pentru maneci.

Folosind aceleasi culori ca si geaca, totul se potriveste perfect. Aceasta metoda are si un alt avantaj. Fiind stranse pe incheieturile mainilor, extensiile tin de cald mult mai bine. De multe ori am adaugat extensiile doar datorita acestui motiv. Aceeasi metoda o poti folosi si pentru un pulover cu maneci crosetate.

Cum Sa Crosetezi Extensii Pentru Maneci

1. Inceperea Primului Rand

Ai nevoie de fir de crosetat mai gros si de doua crosete, de preferinta una mai mica si una mai mare. Pe cea mai mica o vei folosi la cusatura de la maneca gecii, apoi continui restul cu croseta cea mare. Croseteaza primul rand cu croseta cea mica pe cusatura gecii, dar sarind cate un ochi al cusaturii. Deruleaza in jos pentru tutorialul video, daca iti este greu sa intelegi din text. Se intelege mult mai usor vizionand clipul.

2. Urmatoarele Randuri

Incepand cu randul doi, schimbi si croseta cu cea mare. Pentru a alege numarul crosetei, ia in considerare grosimea firului de crosetat, dimensiunea si latimea extensiei manecii. Croseteaza oricate randuri este necesar, in functie de preferintele si nevoile tale. Ideea este sa ajungi la lungimea dorita. Retine ca lungimea trebuie sa fie de două ori lungimea finala a extensiei. Modelul crosetat in acest exemplu video este piciorus simplu.

Crochet Long Sleeves
How To Crochet Sleeves

3. Finalizarea Randurilor

Fiecare rand este terminat cu un ochi alunecos. La sfarsitul randului final in ultimul ochi, nu fa ochiul alunecos. Taie firul lasand un capat de aproximativ 50 cm, apoi trage firul prin primul ochi al ultimului rand. Intoarce maneca ( cu susul in jos ) unind capatul cu inceputul primului rand si coase-le asa cum se arata in videoclip. Dupa ce ai terminat de cusut, introduce firul asa cum se arata in videoclip pentru a fixa cusatura.

4. Decoratie Crosetata Optionala

Crochet Sleeves Pattern

In functie de aspectul gecii, poti croseta si un rand decorativ, sau chiar doua. Alege culorile in functie de preferinte. Pentru acestea folosim aceeasi ochi alunecos.

Daca alegi sa crosetezi mai multe randuri decorative la capătul primului rand, taie firul la o lungime cat mai mare. Acea lungime trebuie sa iti permita sa crosetezi restul randurilor dorite. Asta desigur dacă nu doresti sa cosi si sa separi fiecare rand decorativ. La ultima cusatura a randului decorativ, incheie la fel ca si capatul manecii. Apoi trage firul in jos si coase-l in acelasi mod prin care am cusut extensia manecii.

Am explicat cat de bine pe intelesul tuturor, nu doar pentru persoanele cu experienta in crosetat. Sunt sigura ca ati inteles din videoclip, chiar fara a mai citi descrierea. Pentru mine personal, aceste extensii crosetate pentru maneci m-au ajutat enorm in perioada cand micutul meu crestea extrem de repede. Sper ca si voua sa va fie la fel de folositoare. Ti-a placut articolul ? Poate te intereseaza si cum am tricotat bentite de par pentru iarna cu masina de tricotat Addi Express.

5. Tutorial Video

Pentru limba Romana, porneste subtitrarile din setarile YouTube.

Aboneaza-te pe YouTube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x